Baktus ja Karius ovat norjalaisia hammaspeikkoja. Jostain kummaakin kummemmasta syystä pari hauskaa huivimallia on ristitty näillä samoilla nimillä. Nimenomaan Baktus pääsi ohjeena suomalaiseenkin lehteen suomalaisen valmistajan langasta neulottuna. Tästä nousi hillitön haloo muun muassa  tässä nettikeskustelussa: langanvalmistaja on muka rikkonut mallisuojaa kopioimalla ja väittämällä disainia omakseen. Kaikenlainen muukin kauna langanvalmistajaa kohtaan purettiin samaan keskusteluketjuun. Hihhii, näinpä vain hammaspeikko sai monta hampaankoloa kolottamaan.

Oikeastihan tällainen huivin neulomistapa on ties miten vanha ja perinteinen ja kuulemma viime aikoina paljon norjalaisissa neuleblogeissa pyörinyt. Strikkelise kirjoitti siitä yhden muunnelman ohjeen, ja sieltäkös se sitten levisi Ravelryyn ja sen kautta maailman neulojien tietoon.

Minäkin halusin kokeilla. Olin ostanut ihanaa, kirjavaa, pehmeää ja ohutta Zitron Trekking Hand Art -sukkalankaa. Siitä yksinään tuli liian raskas väritys, joten nappasin kaapista sen seuraksi johonkin toiseen projektiin tarkoitetun Lanetin. Mielestäni Zitronin värikylläisyys on tässä yhdistelmässä paremmin edukseen, kun beesit raidat keventävät kokonaisuutta.

Neuloin puikoilla 3,5 ja kyllähän huivia saikin tikutella! Lankaa olisi riittänyt suurempaankin versioon, mutta oli pakko ruveta kaventelemaan, kun kyllästyminen oli huipussaan. Vaan työvoitto: huivi on nyt valmis ja vain käyttämistä vailla. Enää tarttis tähän värimaailmaan sointuvan pipon... ja ehkä käsineet... takki on jo.....