Jotenkin nämä neuleet nyt heittävät musikaaliselle mielelle. Oi Odessaaa... Musta lippu liehumaan, hulabaloobaloobalai... ja nyt krokotiilirokkia.  Eikö vain, että näissä sukissa on jotain krokotiilimaista.

226262.jpg

Näin ne alkoivat

192669.jpg

eli sangen kunnianhimoisesti kahdella pyöröpuikolla kaksi sukkaa yhtaikaa. Halusin harjoitella tätä itselleni uutta neulomistapaa, ja aloitin vaatimattomasti lapsen sukilla. Mallineule on helppoa oikeiden ja nurjien yhdistelmää. Varret sain neulottua näin pyöröpuikoilla, mikä ettei, ei ollenkaan mahdotonta. Mutta kun pääsin kantalappuihin, alkoi koko roinan mukana roikuttaminen kyllästyttää muutamaa silmukkaa edestakaisin neuloessa. Enemmän sotkua kuin helpotusta, joten vaihdoin sukkapuikkoihin.

Keksin jotain kummaa kantapäähän.

226290.jpg

Jatkoin varresta soljuvia oikeita silmukoita nurjalla pohjalla. Myös keskellä kantalappua on yksi oikea silmukka. Kantapään kavennuksetkin tein nurin ja päätin jatkaa jalkapohjaankin nurjaa mutta se yksi keskimmäinen silmukka oikeaa.

Jalan päällä jatkuu varren mallineule ihan kärkeen asti. Useinhan kuvioneuleet lopetetaan, kun kärkikavennus alkaa, mutta minusta tämä toteutus on hauskempi.

226292.jpg

Lanka on Nallea, jotain ikivanhaa meleerattua vihreää, ja värikin tuo krokotiilin mieleen. Näköjään vihreä on vaikea väri digikuvissa; näissäkin se on jokaisessa erilainen. Ja nämä sukat olivat taas välipalatyö, joka päätyy johonkin syksyn keräyksistä.