Hiphei, sain valmiiksi kaksi pitkään ufoillutta työtä. Hyvä että joskus näinkin - nurkkiin tulee tilaa uusille keskeneräisille.

Tästä tuli torkkupeitto. Lanka on Novitan Puroa, vuoden 2009 mallistoa, puikot 6 mm. Ohje on Frankie Brownin Ten Stitch Blanket (löytyy Ravelrysta) sovellettuna 12 silmukalle. Lisäsin vilttiin myös tuppiloreunuksen; joo siis I-cordin mustasta Isoveljestä neulottuna. Peiton koko muotoutui langan määrän mukaan ja siitä tuli 100*135 cm. Ei ison miehen käyttöön mutta itselleni nipin napin riittävä. Langan värien vaihtumisen seuraaminen oli tässä työssä kiehtovinta. Muuten alkoi jo välillä puuduttaa.

Tässä kuvassa on uusi villapaitani. Tykästyin malliin lehdessä Interweave Knits, Spring 2008. Päätin neuloa takakappaleen ja hihat paksuneulakoneella, mutta lopulta neuloin hihat käsin kuten etukappaleenkin, koska neuletiheydet eivät täysin täsmänneet. Lanka on Novitan Anni-sekoitelanka, helppo ja sukkela neuloa. Puikot 4 mm. Ja taas tietty kopeloin ohjetta paremmin omani näköiseksi, eli pienensin pääntietä ja neuloin pääntiekaitaleen erillisenä ja ompelin paikalleen kuten aiemmin tässä kuussa valmistuneessa pääkallopaidassakin. Olen neulonut aivan liian monta liian tiukkaa pääntiejoustinta poimimalla silmukat pääntiestä ja päättelemällä - luomisreuna on paaaaljon joustavampi. Paita on ollut jo käytössä ja pakkassäille sopivaksi havaittu.