Ajelin toissapäivänä Pohjanmaalla lankaostoksilla. Auton mittariin kertyi useampi sata kilometriä ja hikeä imeytyi istuimeen myös aika tavalla. Hullun hommaa, kyllä vaan, mutta kun on hurahtanut, niin on hurahtanut :-)

Ensimmäiseksi suunta oli Kauhavan Kangas-Aittaan, joka nimestään huolimatta myy enimmäkseen lankoja. Paikka oli helppo löytää, ja täynnänsä korkeita lankahyllyköitä. Suurin osa tuotteista on kankaankudontaan tarkoitettuja mutta kyllä neuloja-virkkaajakin saa ostoskärryn täyteen. Osittain täyttyminen johtuu siitä, että pääosa langoista myydään isoilla usean sadan gramman puolilla. Novitan lankoja on tarjolla myös ja tietty tutuilla kerillä.

Toinen kohteeni oli Tapion kauppa Kauhajoella. Matkan varrella oli kuitenkin myös Jari Mäki Oy,  josta käväisin nappaamassa muutaman pussin Kool-Aidia. Tapion kauppaan oli vähän vaikea löytää, kun matkassani oli vain suurpiirteinen kartta, mutta paikka oli pienen harhailun arvoinen. En ole ennen nähnyt näin suurta lankavalikoimaa samassa kaupassa! Ja palvelu todella ystävällistä. Tapiolla on valikoimissaan myös Kangas-Aitan tuotteita, joten sinne ei tarvitse erikseen matkustaa; säästyneillä bensarahoilla ostaa jo jonkun lankakerän.

Ja mitäkös ostin? Viisi kassillista... huh! Mutta ajatukseni oli alunperinkin, että muutaman kerän takia en ole reissuamassa. En jaksa millään valokuvata kaikkea haalimaani, eli esittelyt jäävät siihen vaiheeseen, kun langoista alkaa syntyä jotain näkyvää.