Picovolista puuttuu enää pääntien silmukoiden päättely ja yleiset viimeistelyhommat. En yleensä viitsi kirjoitella keskeneräisistä töistä, mutta tämä on pakko raportoida nyt, koska huomenna tekele täyttäisi tasan vuoden. Aika kauniisti vuoden mittainen tekoprosessi, vai mitä. Yritän myös vältellä kuvattomia postauksia, mutta tästä tekeleestä otan kuvan vasta sitten, kun se on täysin valmis.

Neulominen ja työn valmistuminen olisi tietty käynyt paljon nopsemminkin. Tämä kesäinen pikkupusero ei vain innostanut syyskylmillä, talvesta nyt puhumattakaan, kun oli paljon siihen aikaan ajankohtaisempaakin neulottavaa. Joskus kuukausi sitten tartuin taas tähän, kun aloin kaivata puseroa käyttöön.

Lanka on taas iänikuisista varastoistani, Novitan Gardeniaa, viskoosi-akryylisekoitetta. Muistan, että siitä piti tulla joku ihan toinen pusero aikoinaan, ja sitä jäi muutamia keriä vielä jäljelle. Puikot sileässä neuleessa 3½ mm, ja reunukset neuloin kolmosilla helmineuletta. Ohjeessa ei tällaisia reunuksia ole, mutta en halunnut rullautuvia reunoja, aina oikein näytti arkiselta, joustinta en edes kokeillut ja käänteistä olisi tullut liian paksut. Nämä helmineulereunukset taittuvat ikävästi ylöspäin mutta toivottavasti vain toistaiseksi; jospa viimeistelyllä saisi siihen ilmiöön jotain rotia.

Puseron ohje on selkeä, kun vain pysyy kärryillä omaan kokoonsa kuuluvista lukemista. Malli on todella istuva! Ihan himpun harmittelen sitä, että muotolaskokset kaartuvat ulospäin, ts. sivuosat ovat tasaleveät ja keskietu ja -takaosat tiimalasimuotoa. Pukuompelussa olen tottunut päinvastaisuuteen ja nyt silmää hieman häiritsee. Niin sitä ihmisen ajattelu fiksautuu.

Tällä samalla ylhäältä alas -metodilla voisin neuloa muitakin yläosia. Täytyy kehitellä.

 Edit: tässä kuvia - nyt siis jo ihan valmista

792289.jpg

792293.jpg

792295.jpg