Täällä blogissa on ollut hiljaista. Käsillä on ollut ihan muuta kuin lankatöitä. Tätä muuta voi kurkata toisesta blogista, jos kiinnostaa. Vaan on telkkarin ääressä tullut lankaakin väännettyä ja saatu valmistakin.

Päätin päästä eroon vanhasta puuvillalangan lopusta (no eihän se kaikki tähän työhön mennyt, äh) ja halusin jotain ehdottomasti tarkasti ohjeen mukaan virkattavaa, kun edellinen työni (jota en ole tänne postannutkaan, ai niin) oli hyvin pitkälti 'suunnittele tehdessäsi' -meininkiä. Lisäksi tumma olohuoneen pöytä huuteli, että sille sopisi vaalea virkattu liina (eikä se jaksa odotella sitä paloista virkattavaa, joka on ollut kesken ties kuinka monta kesää, ohhoh). Kaikki nämä yhteen niputettuina on tässä:

Liinan oikea väri on vaaleanvihreä (sama kuin olohuoneen kesämatossa, juupa juu), liinan koko 93 cm halkaisija. Ohje vanhasta Diana Virkkausmaailma -lehdestä, koukku 2,5 mm. Lanka on alunperin koneneulontaan ostettua ja siksi kartiolla ja siksi siinä ei ole mitään muita tietoja kuin kuitusisältö puuvilla. Malli oli tosi kiva virkattava, vaikka Sherlock Holmesia (sitä uudistettua, niinpä niin) katsellessa kuviot ja silmukat meinasivatkin mennä sekaisin useamman kerran...