Mikähän huivihullutuskin on meikäläiseen iskenyt. Muutama on tullut tehtyä suunnilleen kaikki keskeneräiset ja suunnitelmissa olevat työt unohtaen. Langat kait ovat vieneet mennessään, koska uusia huiveja en oikeastaan tarvitse.

Olen mielestäni hyvällä menestyksellä vaihtanut pari sukkalankaa huivilangoiksi. Kun en siis usko, että jalassakäyttöäni kestäisi kovin kauan pelkkää villaa sisältävä tai sangen löyhäkierteinen lanka. Tässä esittelyt:

Tämä lanka eli Koigu Painter's Palette Premium Merino kuuluu kai ns. luksuslankoihin. Sehän on ihanaa merinovillaa ja käsinvärjätty. Kokeilin sitä kyllä sileänä neuleena, vaan en tykännyt värien sekoittumisesta yhtään. Testailin ja pähkäilin ja surfailin nettiohjeita kunnes päädyin näihin pidennettyihin silmukoihin tässä ohjeessa. Huivipas olikin vallan mielenkiintoista neulottavaa, kun sai tarkkailla värien asettumista. Käytin kaksi vyyhtiä tasan tarkkaan ja huivista tulikin melkein puolitoistametrinen 36 silmukalla.

Neuloksen pintarakenne näyttää hauskasti erilaiselta eri kulmista otetuissa kuvissa.

 

Tämän toisen huivin lanka on se löyhäkierteinen. Kuitusisällöltään se on toki sukkalanka, koska sisältää 25 % nylonia (!). Langan nimi on Zauberball ja ostin senkin sukkia varten, mutta ennen niiden aloittamistakaan tajusin, että suunnittelemani malli ja värivaihtelut eivät natsanneet. Niinpä lanka marinoitui aikansa kunnes vinkaisi halunsa päästä Sitruunaksi.

Malli on siis nimeltään Citron ja alkuperäisenä huikea limetin värinen. Neuloin huivin urakalla lähestulkoon viikossa siinä pelossa, että kelit lämpenevät liikaa villahuiville. No kyllähän näin pientä hartialiinaa voi käyttää, vaikka aurinko paisteleekin.

Merkilliset ryppyraidat huiviin saadaan lisäämällä silmukkamäärä kaksinkertaiseksi ja muutaman kerroksen jälkeen kaventamalla joka toinen silmukka pois. Sinänsä ei mitenkään vaikeaa, mutta kerrosten laskeminen ja etenkin viimeisten kerrosten tajuttoman monien silmukoiden neulominen kyllä kyllästytti. Päättelyyn keksin oman ratkaisun, koska lanka uhkasi loppua kesken kaiken ja poimureunus tuntui tällaista päättelyä suosivan:  neulotaan päätellessä vuorotellen 1 s ja 2 s yht., vedetään normaalisti aiemmin neulottu oikealta puikolta myöhemmin neulotun yli.