Mies sai pari pipoa. Kauan hän onkin niitä mankunut... siis toivonut. Nythän niitä onkin hyvä neuloa, kun kevät kohta kolkuttelee. Onneksi tänä aamuna oli 18 astetta pakkasta eli pipo tarpeen.

Mielestäni miehen, siis aikuisen ikään ehtineen miehen, päässä pipon pitää istua kauniisti. Itselleni hankaluutta on aina tuottanut, miten pipo kavennetaan, jotta se todella on istuva. Päätin kiertää tämän ongelman ja aloittaa pipon päälaelta. Löysin tähän ohjeistuksenkin Suomalaisesta myssykirjasta (peräisin 80-luvulta). Eli loin 8 silmukkaa ja lisäsin joka 2. krs 8 s kunnes silmukkamäärä riitti päänympärykseen. Sen jälkeen vain suoraa haluttu pituus. Tämän pipon alareunaan neuloin 5 cm 4 o, 2 n -joustinta, jotta reuna ei rullautuisi.

Hyvä tuli. Lisäykset ovat ihan nätitkin. Ja tupsu täytyy olla, mies määritteli.

   

Tuo raidallinen kappale on sukkalankaa, siis aikas ohut. Neuloin toisenkin, hieman paksumman Sandnes Smartista ja valmiin ohjeen mukaan, eli Jokoknitsin Linan.

Palmikot oli oikein kiva neuloa ilman palmikkopuikkoa ohjeen mukaan. Kavennuksista tuli kauniit. Ja taas tilattiin myös tupsu.