Nämä pikkutyöt ovat sitten mukavia. Varsinkin sellaiset, joiden mallissa ei ole mitään mietittävää. Sen kun tekee ja työ tulee valmiiksikin.

Tästä tuli taas tiskirätti.

1248256298_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa näkyy myös ohje. Se on Kotiliedestä vuodelta 1958! Äidilläni oli tällainen patalappu aikoinaan - olikohan hän virkannut saman ohjeen mukaan. Itse poltan aina näppini lankapatalappujen kanssa, joten rättikäyttöön tämä menee. Ohjeen mukaisesti työssä olisi kolme raitaa enemmän, mutta kun aloin ommella tähteä kasaan, se oli aivan liian iso, ja niinpä purin ylimääräiset. Nyt valmiin tähden halkaisija on 24 cm sakaran kärjestä toiseen.

Langat ovat varastojen pohjilta aika paksuja puuvillalankoja, koukku 5 mm.

Edit: Kommenteissa on kyselty tämän patalapun/tiskirätin ohjetta. En varmaankaan syyllisty suureen syntiin tai ainakaan tekijänoikeuden rikkomiseen, jos kirjoitan sen lyhyesti tähän. Malli on taatusti ikivanha ja ympäri maailmaa tunnettu.

Aloita lapun keskustaan tulevalla värillä. Jätä reilu puolen metrin langanpää ompelua varten ja virkkaa 150 kjs.

1. krs: *Virkkaa 6 ks, seuraavaan s:aan 3 ks (= lisäys), 6 ks, hyppää kahden s:n yli (= kavennus)*, toista *-*, lopeta kerros 6 ks, lisäys, 6 ks = 10 sakaraa.

Toista tätä kerrosta, virkkaa aina silmukan takareunaan ja lisäys lisäyksen kohdalle, kavennus kavennuksen kohdalle. Raidoita haluamallasi tavalla. Vanhan ohjeen mukaan virkataan yhteensä 16 kerrosta, omassa työssäni on siis 10 kerrosta ja raidat 2 krs:n levyiset.

Yhdistä aloitusreunan kulmat, ompele sauma ja päättele langat.

Mukavia virkkaushetkiä!