Kun yhdet sukat tuossa vastikään valmistuivat, halusin puikoille uudet, ihan vain sen takia, että tulee jotain valmista nopsasti. Knittyssa oli varsin kauniin näköisten Cinderella-sukkien ohje. Hyllyssä sattui olemaan vanhaa 7 vellosta, omaan käyttöön liian öklönä vaaleana violettina (tästäpä hyvät lahjoitussukat). Ei kun neulomaan.

Barbara W:n ihana heraldinen mallineule ei sitten millään tahtonut tarttua päähäni. Yksi silmukoiden risteäminen menee logiikkani mukaan väärin päin = väänsin sitä aina toiseen suuntaan = purkamista purkamista. Sukka neulotaan tasoneuleena (enkä kyllä yhtään tajua miksi!), joten joka toisella kerroksella neulotaan tietysti nurjaa puolta. Aina oikein -neuleen sijoittelemisessa oli pakko laskea silmukoita joka ikisellä nurjalla kerroksella. Ja vielä valitusta: en yhtään tykännyt ohjeen mukaisesta  "sivusaumojen" yhdistämistavasta, sain siitä vain möykkyjonon näköistä, joten muutin kavennuksia aika paljon.

Jaksoin kärjen, jalkapohjan ja kantapäänkin, mutta varren takapuolta neuloessani naksahti. Heraldiset kuviot eivät asettuneet alkuunkaan  samoille kohdille. Näytti lisäksi siltä, että yksi kerä ei riitä molempiin sukkiin, varsi turhan pitkä. Joten puikko pois ja purkuun jälleen yksi tekele. Milloinkahan saisin jotain valmista ja vielä sellaista, johon olisin kritiikittä tyytyväinen?