Ostin syksyllä Seinäjoen Rustoopuorista rosee-välineen. Se odotteli kiltisti joulun yli käyttäjää. Pari viikkoa sitten päästiin vihdoin tositoimiin.

406619.jpg

Tässä kiekurassa ulkokehä on ties mitä mohairlankaa, sisus samettilankaa.

406615.jpg

Tässä on jo useampi pyörylä yhdessä. Lanka on jotain muinaista koneneulontalankaa, paksuudeltaan suunnilleen ompelulangan veroista. Pyörittelin sitä neljältä päältä kuusi kertaa per tappi ja ilman sisempiä tappeja. Lankaa on niin paljon, että saisi parisängyn peiton ja vielä varmaan verhotkin. Kukahan viittis.

Ja sitten oma sovellus työvälineestä.

406614.jpg

Tein tämän ehkä vuosi sitten jätskitikuista ja
lankakerän pohjana olleesta pahvilieriöstä (pätkäisty pringles-putkilo käy myös hyvin). Päällystin paperilla, kangaskin soveltuisi.
Ja kas, tämä hökötys on monikäyttöisempi kuin rosee-väline. Tälläkin saa kukkia, pienempiä tosin mutta kuitenkin. Ja lisäksihän tämä on myös neulekone! Putkea tulee vaikka miksi rannekkeiksi, tekniikka sama kuin vanhassa kunnon lankarullanyörissä. Harppuneulontaa siis. Lanka saa tässä jätskimallissa olla paksua, mutta jos tapit olisivat grillitikuista... Ja lieriö suurempi... Puutyötaitoinen tekisi näitä vaikka millaisia.......