Nyt tämä blogi herää kahden kuukauden syysunesta. Turha kai selitellä postaamattomuutta mitenkään. Neulottu toki on niin vietävästi tällä välilläkin, mutta mitäs valmista koskaan tulee kun on 20 työtä kesken ja niitä veivataan vuorotellen.

No ei vaines, on tullut valmista, edes jotakin. Tänään pääsivät postin kyytiin parit joululahjasukat (1 postipäivä ennen joulua, ettei nyt jää viime tippaan).

306869.jpg

Nämä ovat aloeverajojobaStepiä, kaikista kammottavista värivaihtoehdoista siedettävin. (Miksi oi miksi ihana lanka on tärvelty noilla älyttömillä väriyhdistelmillä) Tavoitteena oli saada iäkkäälle äidilleni unisukat, jotka mahtuisivat hänen aina kovasti turvonneisiin jalkoihinsa. Pitsinen joustinneulos on joskus bongattu netistä, ja antaakin mielestäni juuri sopivasti väljyyttä. Sukan suun erityisraita on mm. Nancy Bushin kirjassa Knitting Vintage Socks sukissa Fancy Silk Socks.

306870.jpg

Neuloin kantalapunkin pitsijoustinta ja kantapääksi ranskalaisen kantapään em. kirjasta. Tämä kantapää on hauska neuloa ja istuu jalkaan mielestäni paremmin kuin perinteinen suomalainen kantapääkavennus.

306872.jpg

Ja tässä toiset lahjomussukat. Hieman muunnellut Baudelairet (Villasukalle kiitokset suomennoksesta!) kummitytölle Regia Silkiä. Kuvasta näkyy, minkä verran yhdestä kerästä tuli.

306843.jpg

Muunnokset ovat kärjessä ja sukan suussa. Aloitin pitsineuleen mahdollisimman aikaisin kärjessä, kun mielestäni kuviot saavat jatkua niin lähelle kärkikavennusta/ alkaa niin läheltä kärkialoitusta kuin suinkin.

306845.jpg

Alkuperäinen ohje neuvoo neulomaan sukan suuhun 1o, 1n -joustinta, mutta jatkoin sivupalmikoita reunaan asti ja muut kohdat 2o, 2n -rytmissä.

306846.jpg

Näiden lisäksi joulupakettiin kätkeytyivät myös yhdet Pomatomukset. Olin niin tohkeissani niiden paketoimisesta, että unohdin ottaa kuvan! Täytyy muistaa pyytää, että ystäväni kuvaa ne jalassaan, niin saan tänne dokumentin. Pomatomusten neulominen se vasta kivaa olikin, ja jos näen jossain vihreäsävyisen hienon sukkalangan, neulon yhdet semmoiset itselle.

Nyt on siis tullut irrottauduttua agraarisukista ja loikattua nykymaailmaan. Näitä sukka-asioitahan pohdin tuolla aikaisemmassa postauksessa, ja kyllä täytyy sanoa, että nämä kuviolliset, erityiskantapäälliset ja vaikka millä tavoilla perinteisistä poikkeavat sukat ovat paljon mielenkiintoisempia neulottavia. Vanhojakaan ei silti unohdeta.