Meillä kotona nettiyhteys tökkii. Ja pahasti! Ottakaa osaa ja manatkaa Elisa alimpaan kattilaan. Nyt se on irtisanottu ja tilattu Sonera. Mutta tilaus voidaan toimittaa vasta joulukuussa!

Tämä tökitys aiheuttaa sen, että blogittaminen on hoidettava työpaikalla (auts, elkää kertoko pomolle). Ja niinpä asiaa tahtoo kasaantua. Nyt tonkaisen kasaa ja postaan päällimmäisiä. Aloitamme yläpäästä eli pipoista.

Tämähän nimittää itseänsä merirosvoiksi.

226260.jpg

Hurmaannuin heti, kun näin näitä useammassakin blogissa. Mallina poseeraava 17-vuotias poikani hyväksyi myös pipomallin. Kyllä, poikani, vaikkei hiuksista heti uskoisikaan. Tässä kuvassa ne hapsottavat harjaamattomina, mutta silti meikäläisestä piikkisuoratukkaisesta harmittavan kadehdittavina.

Siis kun lapseni hyväksyi mallin, ryhdyin saman tien hommiin. Lankana on Nalle, joka sopii ohjeen neuletiheyteen täydellisesti. Puikot kolmoset. Pipo on kiva ja nopsa neulottava eikä yhtään haittaa, vaikka neulekäsiala ei ole täydellistä: pääkallot ja niiden irvistykset ovat kaikki erilaisia.

Jostain syystä tämänmuotoinen pipo sopii meikäläisenkin kaalille. Jospa neuloisin itsellenikin. Pääkallojen tilalle voisi sommitella muunkin kuvioinnin; nettisivujen kautta saa jopa valmiin tyhjän ruutupohjan suunnittelua varten. Vaan jos sittenkin kuitenkin pääkalloja minullekin.

Edit: Merirosvopääkallopipon ohjeen saa täältä.

Toinen pipomalli:

226261.jpg

Tämänkin ohje on netistä, TownsendSocksKnitALong -ryhmän tiedostoista Kevin's Chain Link Hat. Mallineule näytti niin mielenkiintoiselta, että neuloin suoraan ohjeen mukaan annetulla silmukkamäärällä. Päälaen kavennuksia rupesin sitten sorkkimaan, eikä niistä tullutkaan kovin hienot, mutta laiskuuttani jätin purkamatta ja korjaamatta, koska pipo asettuu päähän kuitenkin.

Mallineule on suurin piirtein tällainen: Neulotaan 2 o, 2 n -joustinta, ja "lenkityksen" kohdalla otetaan 2 o ja 2 n silmukkaa apupuikolle työn eteen. Neulotaan 2 o, siirretään apupuikon vasemmasta päästä 2 n silmukkaa vasemmalle puikolle ja samalla apupuikko työn taakse. Neulotaan vasemmalta puikolta 2 n ja apupuikolta 2 o. Välikerroksia tässä on neulottu 4 ja niiden jälkeen "lenkitys" viereiseen sarakkeeseen kuvan mukaan.

Lanka on sarjastamme vuodelta äimä ja värttinä, edesmenneen Hämeen Kehräämön Ilves Ruskaa, 100 % villaa, puikot taas kolmoset. Tämä pipo lähtee Tekeleen ja tuunauksen keräykseen.