Yksi keskeneräinen pyörijä on saatu taas määrämittaansa.

134332.jpg

Tämä on Aibhlinn (ohjeen tekijän antama nimi, minusta kummallinen...) ja ohje on Knittyssä. Lanka on idénan Silkegarnia, joka ei luistanut puikoilla sitten yhtään mutta muuten tuntuu miellyttävältä. Puikot 4½. Meikäläisen päässä huppu ei näytä yhtään niin kauniilta kuin tämän mallipään - jolla on kyllä ylettömän pitkä kaula, siitäköhän johtunee. Oikeasti huppu ei ole noin punainen vaan lähempänä terrakottaa. Pitäisiköhän opetella kuvankäsittelyä ja värien sortteerausta.

Muunsin ohjetta ihan vähän. Laskin silmukkamäärän tietty oman neuletiheyden mukaan. Ohjeen mukaan silmukoita piti olla kuudella jaollinen määrä kiertojoustimen neulomiseksi. Vähensin kuitenkin yhden silmukan, niin joustimen neulominen suljettuna neuleena oli mahdollisimman helppoa: ei tarvinnut kytätä kerroksen vaihtumiskohtaa, vaan oikeiden ja nurjien raitojen siirtyminen syntyi ihan itsestään. Neulos on aika paksua, mutta laskeutuu rakenteensa takia kauniisti.

134335.jpg

Nyt tarvitsen sitten uuden pötköneuleen, siis sellaisen, jota voi neuloa katsomatta ja ajattelematta puolipimeässä huoneessa telkkarin ääressä. Ei mitään pitsiä eikä varsinkaan palmikoita eikä kavennuksia eikä eikä eikä...