Töitä on valmistunut ja kuvia napsittu tässä pikkuhiljaa. En vaan ole ehtinyt tänne päivittää, mutta asiaa korjataan nyt.

Tässä ekana kolmiohuivi, jonka virkkasin oman mallin mukaan (niinkin vaikea kuin *1 p, 1 kjs*) muutama vuosi sitten,  kun huivit vasta tekivät tuloaan nykyisessä mitassa. Käytin sitä eka kerran Kansallisoopperan balettikatsomossa pikkumustan kanssa, ja minusta tuntui, että sain katseita malliin "mikäs mummo se tuo on huivi kaulassa". Siihen aikaan huivi oli vielä hapsuton, mutta kun lankaa oli ja reuna tuntui alastomalta, virkkasin hapsut pikkuhiljaa viime talvena ja keväänä. Ensin ne tuntuivat ihan tyhmiltä, liian paksuilta ja vänkyräisiltä, mutta kun niitä alkoi olla enemmän reunassa, ne näyttivätkin hyviltä. Hapsujen idea on siis se, että tavallisena suorana pätkänä lanka purkautuisi saman tien, mutta näin kaksinkertaiseksi taitettuna kjs-ketjuna sille ei käy kuinkaan.

100202.jpg

Lanka on ikivanhaa, kutan arvata saattaa, nimeltään Kiwi (puolet polyamidia, puolet viskoosia), siinä on yksi muovimaisen kiiltävä säie, ja erivärisiä sojottavia "römpsyjä".