Eksyin tässä pari viikkoa sitten surfatessa Hobboksin nettisivulle. Apua, meikäläistä ei saa k o s k a a n päästää sinne enää! Hurahdin ja tilasin neljä kirjaa samalta istumalta. Nicky Epstein: Knitting on the Edge (jonka jatko-osa Knitting over the Edge minulla on ollut jo aiemmin, mahtavia opuksia molemmat); The Art of Annemieke Mein (aivan ylettömän hurmaavia luontoaiheisia kirjontataideteoksia); Candace Crockett: Card Weaving (lautanauhoja, eikä íhan yksinkertaisia perusmalleja vaan kovasti uutta opiskeltavaa) ja Jan Eaton: 200 Crochet Blocks.

52050.jpg

Kirjassa ei itse asiassa ole kahtasataa erilaista blokkia vaan
yhteensä ehkä reilu sata, koska noin 25:stä esitellään neljä erilaista värivariaatiota. Mutta onhan noita tuossakin!

52049.jpg

Pidän kirjan värimaailmasta, ja ohjeetkin on kohtuullisen helppo selvittää. Ja hurjan kiva osasto on se, jossa virkattuja blokkeja käsitellään kuten tilkkutyöblokkeja eli yhdistellään aivan erilaisia samaan työhön. Enpäs ollut tullut sitä aikaisemmin ajatelleeksikaan. Kirjan ohjeilla kaikista erilaisistakin blokeista tulee samankokoisia, joten yhdistäminen on ihan helppo nakki.

52047.jpg

Kirja ei ehtinyt monta päivää käsissä vanheta, kun oli jo aivan pakko jättää muut virkkuut syrjään ja kokeilla. Aloin virkata kuvioita, jonkalaiset ovat jo kauan kiinnostaneet, eli neliön muotoisen blokin keskellä on ympyrä. Värivalintani on kyllä surkea. Nappasin taas yhden pussin vanhoja jämiä ja yritän päästä niistä eroon.

52051.jpg

Teen niin monta blokkia kuin punaisia riittää, liitän ne yhteen ja virkkaan harmaalla lisää reunaa. Sellaistakaan en ole koskaan aiemmin vielä tehnyt. Ehkä siitä jopa joku pieni peitto tulee.